Kalendárium: Drótszamárparkoló és minden

A július 6-i adás tartalmából.
 

– Drótszamárparkoló és minden más címmel nyílik kiállítása Szajkó Istvánnak a Budatower Galériában, a Budavári Mária Magdolna Toronyban, június 9-én, este hat órakor. Szajkó István szabadkai illetőségű festőművész immáron harmadik évtizede él és alkot két világban: Szerbiában és Magyarországon, Szabadkán és a Veszprém megyei Lókúton. Műveinek állandóan motívuma a táj és annak állat-, növény- vagy éppen „tárgylakói”.

– Nemcsak nagyszerű karmestereket és kiváló szólistákat lát vendégül a Nemzeti Filharmonikus Zenekar, de új vizekre is evez a 2022/23-as évadban. Többek között Dohnányi Amerikai rapszódiája, Janáček Glagolita miséje, Liszt Jeanne d’Arcjának ismeretlen változata, Szervánszky Fuvolaversenye, Schumann oratóriuma, Az éden és a péri és Kilar Orawája hallható majd

– Fesztivál a fesztiválban mottóval zajlott a Magyar Táncfesztivál, amelynek idén 17. alkalommal nyújtott otthont Győr. Egy rendkívül figyelemfelkeltő darab is szerepelt a programban, a Ne bánts! Amikor a darab elkészült, bár bekerült a Győri Balett repertoárjába, de rendre azt mondták a színházban: ilyen szörnyű, ilyen erejű előadás nem kell, mert az emberek nem akarják látni. A zártkörű főpróbára 12–18 éves fiatalokat hívtak meg, és egyetlen előadás után 32 segítségkérő rajz született!

– Ismét megrendezik a Szepesi György Bárzenész Fesztivált Egerben. Idén július 8-14 között 12. alkalommal várják közönséget. Ebben az évben a Szmrecsányi Lajos Érsekkertben, az Egészségház utcában és a Kis Dobó téren mutatják be ingyenes koncerteken magyar zenészek a magyar és nemzetközi könnyűzene színes skáláját. A szombaton megnyíló fotókiállítás augusztus 7-ig tekinthető meg az Agria Park Bevásárlóközpontban. A vasárnapi program a Kossuth utcai iskolaudvarban csak belépőjeggyel látogatható. Jegyek az Agria Nyári Játékok árusítóhelyén kaphatók.

-Orgonazenés áhítatot tartanak Karosi Bálint közreműködésével a fővárosban, a Deák téri evangélikus templomban ma este 6 órától.

– Koncertet ad a Budapest Bár Szegeden ma este 9 órától. Az Újszegedi Szabadtéri Színpad koncertműsorán belül. Az idén 15 éves zenekar ezúttal is régi korok kedvenc muzsikáit hangolja újra egy nosztalgikus és üdítő est keretében.

Hallgassa meg!

 
Kalendárium – Kossuth – július 6., szerda, 15:32

Szerkesztő: Márta Renátó

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább