×

Hajnal-táj: Muzsikál az erdő

A július 3-i adás tartalmából.

– Magyarország egyik felfedezésre váró természeti öröksége a Mátrában található Tuzson-arborétum. A Muzsikál az erdő-rendezvénysorozat tegnap kezdődött és július 10-ig tartó programjai között is megéri egy sétára felkapaszkodni a Tar község fölé magasodó rengetegbe.
– Az Alföldet sújtó aszály következtében talán a negyedét-harmadát tudják betakarítani a napokban a gabonatermelő gazdák. Az országos ellátással nem lehet probléma, de az éghajlatváltozás következményinek mérséklése gyors beavatkozást igényel a vízgazdálkodásért felelős döntéshozóktól.
– Az talán mindenki számára természetes, hogy télen etetjük a madarakat. Ám a nyári forróságban már ritkábban jut eszünkbe, hogy ugyanakkora segítség lehet, ha módot adunk arra, hogy igyanak vagy éppen tisztogathassák tollaikat a kihelyezett vízzel.
– A nagyari székhelyű Luby-társaság tízéves. Ebből az alkalomból a Luby család Szatmár vármegyében végzett munkáit igyekeztek az olvasók elé tárni. A héten három könyvet is bemutattak, köztük a Luby Lajos huszártiszt visszaemlékezését, amely eddig sehol sem említett huszárlaktanyai életet is ismerteti.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Hajnal-táj – Kossuth Rádió – július 3., vasárnap, 5:00

Szerkesztő-műsorvezető: Bakos Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább