Hajnal-táj: Eszterházy epercsoda levendulával - A Balaton Fagyija verseny nyertese

A július 2-i adás tartalmából.
 

– A Balatoni Turizmus Szövetség Balaton Fagyija versenyére idén tizenöt fagylaltot neveztek be, ezek közülük egy balatonakarattyai fagyizó Eszterházy epercsoda levendulával terméke nyerte el a címet.
– Az Őrség, a Jáki templom, a büki és sárvári fürdő, Kőszeg. csak néhány azon helyek közül, amelyek Vas megye kiemelkedő értékei közé tartoznak, és mint ilyenek, kedvelt turisztikai célpontok is. Egy kormányzati program éppen az értékturizmus népszerűsítését célozza meg. Ennek keretében rendeztek családi értéktár-vetélkedőt, és szerveztek erdélyi testvérvárosi csereutakat a vasiak.
– Spontán Egri Borpikniket rendez ma az Almagyar Érseki Szőlőbirtok. A házigazda Csutorás Ferenc mellett az Egri Borműhely tíz pincészetének borait is megkóstolhatják érdeklődők, és eközben bebarangolhatják a birtokot. Előkerülnek a nyár ízei: az üde fehérborok, gyümölcsös rozék. Valamennyi borászat pultjánál ott lesz a borvidék két klasszikusa, az Egri csillag és Bikavér is.
– A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kórházak és Oktatókórház kardiológiai osztálya egy határon átnyúló pályázat keretében új műszerekkel korszerűsödött.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Hajnal-táj – Kossuth Rádió – július 2., szombat, 5:00

Szerkesztő-műsorvezető: Bakos Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább