Napközben: Lakók kontra szórakozni vágyók

A június 29-i adás tartalmából.
 

Brutálisan terjed a japán keserűfű. Kinő a gyerekszoba falából, áttöri a betonkerítést is és mindenhová befúrja magát. Az ingatlanokban is képes komoly károkat okozni és jelentősen csökkenti az ingatlan értékét. Hogyan lehet kiírtani vagy megfékezni az invazív növényeket és mire figyeljünk vásárláskor a családi ház kertjénél?

Sok sztereotip kép él a magyar vállalkozókról a fejekben. Most jelent meg a Budapesti Gazdasági Egyetem Budapest LAB reprezentatív kutatása arról, milyen az „átlagos” magyar vállalkozó. Magyarországon a felnőtt lakosság több, mint 10 százaléka tervezi valamilyen vállalkozás indítását a következő három évben. Ki miért lesz vállalkozó? Milyen tudással, személyiséggel kell rendelkeznie ahhoz, hogy sikeres legyen? Mik a vállalkozói lét buktatói?
Jogi sorozat: Kié a talált tárgy és mi a teendő vele? Megtarthatjuk-e? Mi a különbség az elhagyott és az elvesztett tárgy között jogilag? Jár –e megtalálói díj egy értékes tárgy visszaszolgáltatása után?

Lakók kontra szórakozni vágyók. Hangosak, és zavarják az éjszakai pihenést. A nyári éjszakában sok helyen éjszakáig tombolnak a fiatalok, a lakók viszont pihenni szeretnének. A teraszok zaja, vagy a túl hangos bulik komoly konfliktust okozhatnak. Mi lehet a megoldás?

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió – június 29., szerda, 9:05

Szerkesztő: Gergácz Anikó
Műsorvezető: Bak Anita

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: pexels

Videó ajánló

Olvasson tovább