Kalendárium: Boldog Apor Vilmos püspök életéről készítettek különleges összművészeti produkciót

A június 28-i adás tartalmából.
 

– Remekművek a párizsi Pompidou Központból – Henri Matisse tárlat a Szépművészeti Múzeumban: Július 1.-jén nyílik és októberig látható a több mint 100 művet felvonultató kiállítás, amely 8 kronologikus-tematikus szekcióban mutatja be Matisse életművét a korai alkotásoktól egészen az ötvenes években készített papírkivágásokig.

– A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Szabadság, szerelem! – Petőfi, a vitéz tánc-szín-játék című műsora nyitja július 1-én és 2-án a Szegedi Szabadtéri Játékok rendezvénysorozatot, a Dóm téri nyári évadot. Zsuráfszky Zoltán, rendező/koreográfus

– Jún. 29-én kezdődik az Agria Játékok egész nyáron át tartó programsorozata.

– Június 30.-án kezdődik a többnapos Pocca Piknik Fesztivál Felsőörsön. Az összművészeti program csütörtökön dixieland nappal indul, fellép a Benkő Dixieland Band is.

Hangos hír:

– Mindenkinek mindene – Apor Vilmos – Boldog Apor Vilmos püspök életéről készítettek különleges összművészeti produkciót Győrben. Az előadás zenéjét a Kossuth-díjas Selmeczi György írta, szerzője és rendezője Dér András.

Hír:

– Ignác – A lelkek lovagja – előadás az adás napján, 28.-án, a fővárosi Erkel Színházban:
A jezsuiták 2021-2022-ben ünneplik alapítójuk, Loyolai Ignác megtérésének 500., illetve szentté avatásának 400. évfordulóját.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Kalendárium – Kossuth – június 28., kedd, 15:32

Szerkesztő: Kádár Dóra

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább