Hajnal-táj: Lele József ma már az egyik utolsó művelője és oktatója a sánta lépéses citerázásnak a világban

A június 26-i adás tartalmából.
 

– Az elmúlt héten véget ért a tanév. A szakképzésben tanuló középiskolások nyári szakmai gyakorlaton vesznek részt, amely akár külföldön is teljesíthető. Nógrád megyéből az idei nyárra több, mint háromszáz tanulót készítettek fel a nagy utazásra, akik Európa több, mint tíz országában szerezhetnek szakmai gyakorlatot.

– Jász-Nagykun-Szolnok megyében a küldöttek megválasztották a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara területi vezetőségét. A szavazásról és a tervekről az újraválasztott elnököt, Hubai Imre Csabát kérdezzük.

– A vajdasági Muzslyán élő Lele József, a Népművészet Mestere címnek a büszke viselője ma már az egyik utolsó művelője és oktatója a sánta lépéses citerázásnak a világban. A Magyar Életfa-díjas citeraművész számára azonban csak úgy lehet teljes a világ, ha idejének egy részét a szemet gyönyörködtető kertjében, másik részét pedig a cipész műhelyében töltheti, ahol ugyancsak mindig akad tennivaló a nyugdíjas számára.

– Mátészalkán a nyári színházi uborkaszezonban felüdülést jelenthet a színház belső udvarában megrendezendő Udvarias esték-sorozat, amely több héten át kikapcsolódást nyújt az előadóművészetek iránt érdeklődőknek.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Hajnal-táj – Kossuth – június 26., vasárnap, 5:00

Szerkesztő-műsorvezető: Bakos Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: MTI Fotó: Czimbal Gyula

Videó ajánló

Olvasson tovább