Kalendárium: A Magyar Zene Háza a Városliget egyik gyöngyszeme

A június 27-i adás tartalmából.
 

– Haumann Péter halálával tizenegyre csökkent a Nemzet Színészeinek a száma, ezért 2022. június 22-én, szerda délelőtt hagyományosan a Nemzeti Színházban gyűltek össze a Nemzet Színészei tanácskozni és dönteni. Balázsovits Lajost, Balázs Béla-díjas magyar színművészt, színházi rendezőt és színigazgatót, érdemes művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották meg. Interjú a művésszel.

– Különleges kiállítás nyílt tegnapelőtt Veszprémben a Dubniczay Palotában a Múzeumok Éjszakája apropóján, ám a tárlat nemcsak egynapos volt, hanem jó darabig még látogatható. A főtéma az üvegre, az üvegművészetre épül, az optikai illúzióra. Idén ünnepeljük egyébként az üveg nemzetközi évét.

– A Magyar Művészeti Akadémia nem akadémikus köztestületi tagjai közül mintegy nyolcvan képzőművész alkotó munkája látható a Pesti Vigadó V. és VI. emeleti három termében 2022. augusztus 28-ig. A kiállítás címe és hívó szava: Üzenet, hiszen minden művészi alkotás mondanivalója üzenet, az általában láthatatlannak valamilyen láthatóval történő reprezentálása.

– A Magyar Zene Háza a Városliget egyik gyöngyszeme, amely egész nyáron nyitva áll és vár minden zeneszerető gyermeket és felnőttet. A nyár folyamán majdnem mindennap koncertekkel készülnek, ám a hangdóm és az állandó kiállításuk is nyitva lesz.

HÍREK:

– Szokásos hétfői orgonakoncertjével várja az egyházi zene szerelmeseit a budapesti Szent István Bazilika ma délután 5 órától.

– Holdfény Estek – A Budapest Piano Quartet hangversenye a Pesti Vármegyeháza Díszudvarában ma este fél nyolctól

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth – június 27., hétfő, 15:32

Szerkesztő: Márta Renátó

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább