Kalendárium: „Élő hagyományaink"

A június 22-i adás tartalmából.

– Veszprémben már most is számos esemény kötődik a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa rendezvényeihez, így a szombati Múzeumok Éjszakája is egyfajta felvezetése az eseményeknek. A rangos kulturális intézmény egyik kiemelt támogatottja az EKF-nek. A Múzeumok Éjszakája 17 órakor kezdődik a városban, többi között a patinás Várban lévő Vass Gyűjteményben lesz filmvetítés és cipőtár megnyitó.

– Június 24-26. között rendezik meg a 7. Salföldi Dalföld fesztivált, amelynek küldetése, hogy a balatoni nyár zajától eltávolodva, koncertekkel, kiállításokkal és más kulturális programokkal szólítsa meg a Balaton-felvidék varázsát megélni vágyókat és a magaskultúra iránt érdeklődőket. Minden évben más-más fő téma adja a program gerincét, amely három zenei műfajra: komolyzenére, jazzra és népzenére épül. A Salföldi Dalföld idén a Balkánra fókuszál, elsősorban zenén keresztül.

– Megnyitott a XIX. Táblaképfestészeti Biennálé, az ország egyik legrangosabb kortárs képzőművészeti seregszemléje Szegeden, a Reök-palotában.

– 40. Kaláka Fesztivál június 23-26. között Egerben. Koncertek, kiállítások és bábszínház is várja a látogatókat több helyszínen.
HÍREK:
– A Tátrai futárok nyomdokain című élő történelemóra kiállításmegnyitóval egybekötve a lengyel és magyar hagyományőrző csoportok előadásában a Lengyel Intézetben
– A Magyarországi Tájházak Szövetségének „Élő hagyományaink” című találkozója, és II. Pannónia Folk Feszt Tájházi nyitogató Balatonkenesén

Hallgassa meg!

 
Kalendárium – Kossuth – június 22., szerda, 15:32

Szerkesztő: Kovács Bernadett

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább