Kalendárium: Az ország szinte valamennyi múzeuma készül a szombati Múzeumok éjszakájára

A június 21-i adás tartalmából.

– Az ország szinte valamennyi múzeuma készül a szombati Múzeumok éjszakájára. Évente tízezrek keresik fel az éjszaka nyitva tartó múzeumokat, melyek gazdag kulturális programokat, könnyed nyáresti kikapcsolódást kínálnak a látogatóknak. A programsorozat történetében egyedülálló a székesfehérvári kulturális intézmények összefogása. (Benkő Andrea)

– Magyar márkák- magyar plakátok címmel nyílt kiállítás a napokban az Országos Széchenyi Könyvtárban. A tárlaton hat ikonikus márka grafikai plakátjait nézheti meg az érdeklődő, megismerve az adott kor művészi stílusát, hétköznapi életét, történelmét. ( Kádár Dóra)

– Pár napja nyílt meg a nagykanizsai Plakátházban Sass Brunner Erzsébet és lánya kiállítása. Hagyatékukat a városi múzeum őrzi. Az anya-lánya festőművészek bejárták a világot, egyebek mellett Indiát. Most a fotóikból nyílik tárlat, melyeket útjuk során készítettek. Egy sajátos korszak izgalmas képei. (Varga Tünde )

– Ismét üzemel a májusi gyermeknap óta Balatonalmádiban a strandkönyvtár, amelyet idén állami támogatásból sikerült teljesen megújítani. Az országban egyébként először itt nyílt meg a szolgáltatás, amely összeköti a kultúrát, a strandot, a Balatont, és persze a szórakozást. A ragyogó ötlet szerint nem a látogatókat kell becserkészni a könyvárba, hanem a könyveket kell kivinni az emberek közé. Információszolgáltatás, társasjáték, író-olvasó találkozók, néptánc és más elfoglaltság is jár mind e-mellé. (Felszeghy Csaba)

Hír:
– Szabó Péter gordonkán, Báll Dávid pedig zongorán játszik aznap este az MTVA Sára Sándor vetítő és koncerttermében. Az esten a Lajtha László 130 program keretében Lajtha műveket hallhatunk majd, többi között a Szonáta gordonkára és zongorára, és a Zongoraötös.

Hallgassa meg!

 
Kalendárium – Kossuth – június 21., kedd, 15:32

Szerkesztő: Felszeghy Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább