Kalendárium: Wolfgang Amadeus Mozart az egykori csodagyerek

A június 20-i adás tartalmából.
 

– A világhírű zeneszerző, az egykori csodagyerek; Wolfgang Amadeus Mozart nevét mindenki ismeri. Kalandos életét nemrégiben egy musical is feldolgozta, ezt a színpadi művet mutatja be közösen a Margitszigeti Szabadtéri Színpad és a Veszprémi Petőfi Színház.

– A Nemzeti Kulturális Alap Petőfi 200 Ideiglenes Kollégiuma több pályázatot is hirdetett az idei évben, amely a Petőfi Emlékévhez kapcsolódó közösségi kulturális tevékenységek és események megvalósítását célozza.

– Idén is megrendezik a Veszprém megye határában lévő 800 lelkes kis Balaton közeli falu retró számítástechnikai kiállítását, amely összekapcsolódik a Múzeumok Éjszakájával. Június 25-én és 26-án hétvégén délelőtt 10-től este 8-ig várják a látogatókat. Megszólaló: Orsovai Sándorral, a kiállítás főszervezője.

– Zenés ima- és dicsőítő napot tartanak július 23-án a Népstadionban. Az Ez az a nap! mozgalom és rendezvénysorozat 22 évvel ezelőtt azzal a látással indult el útjára, hogy a jövőben egy nap, régiónk legnagyobb és legjelentősebb stadionjába – a Népstadionba – gyűjtse össze a magyarországi és az európai keresztényeket, kifejezve felekezeteken átívelő összetartozásunkat.
-Szokásos hétfői orgonakoncertjével várja az egyházi zene szerelmeseit a budapesti Szent István Bazilika délután 5 órától.

– Születésnapi koncertet tart ma este hét órától a Anima Musicae Kamarazenekar az Óbudai Társaskörben.

Hallgassa meg!

 
Kalendárium – Kossuth – június 20., hétfő, 15:32

Szerkesztő: Márta Renátó

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább