Napközben: Strandolj okosan!

A június 20-i adás tartalmából.
 

Strandolj okosan!
Terhesség alatt szabad-e strandolni? A nyári csobbanás bár hűsítő, lehet problémás is, ha nem körültekintők a hölgyek. De sok gyerek szüleinek is okoz fejtörést egy problémás fülgyulladás egy aquaparkos nap után.

Múzeumok Éjszakája játék!

Viharkárok és annak elkerülése
Az utóbbi években a nyár beköszöntével együtt a hirtelen viharok száma megnő. Az utóbbi hetekben is számos híradásban hallhattuk, láthattuk a hömpölygő vízzel elárasztott utcákat, a jégeső által elvert autókat vagy kiskerteket. Védekezhetünk ellene? Hogyan enyhíthető a kár?

Akadálymentes rovat – „Érezve láss”
Bele sem gondolunk milyen akadályok vannak a vakok- és gyengénlátók előtt a hétköznapokban. Egy szemléletformáló eseményen kendővel a szemükön sütnek a résztvevők. A cél, hogy a szem helyett a fülre és a tapintásra hagyatkozzon, aki süt és megértsük mennyire másabb világa van a vakoknak, mi a hétköznapokban miben segíthetjük őket.

Fenntartható étterem és konyha otthonunkban
A Felelős Gasztohős Alapítvány 10 éve dolgozik azon, hogy a vendéglátóiparban ne csak egy szempont legyen a fenntarthatóság, hanem a filozófia része. Bemutatják az Új Fenntartható Vendéglátóhely minősítésüket, de emellett a lakossági szintet is megnézzük egy fiatal blogger segítségével, hogy mit és hogyan használjunk a konyhában.

Hangtár – Festung

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió – június 20., hétfő, 9:05

Szerkesztő: Bartha Bernadett
Műsorvezető: Horváth Ágnes

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: MTI/Mohai Balázs

Olvasson tovább