Közelebb - Roma magazin: Szakrális képvilág a roma képzőművészetben

A június 20-i adás tartalmából.
 

Szakrális képvilág a roma képzőművészetben – ezzel a címmel mutatta be alkotásait hét roma képzőművész nemrégiben Szombathelyen. A kiállítás megnyitóját az első boldoggá avatott cigány ember, Boldog Ceferino ünnepére időzítették. A tárlattal Ferkovics József festőművész és Székely János püspök régóta tervezett közös ötlete valósult meg,

A Cigánysors című könyvsorozat negyedik részét mutatta be Kosztics István, a pécsi Cigány Kulturális és Közművelődési Egyesület elnöke az újpesti Rácz Gyöngyi Közösségi Házban. A könyv a 2016 és 2019 megrendezett „A cigányság történeti múltja és jelene” című konferenciákból válogatott előadások leiratát tartalmazza, a roma köztörténet, a holokauszt és a kultúra témakörében.

Erre tettem fel az életem – mondja a tamburáról Versendi Kovács József. A mohácsi zenész igazi mestere hangszerének, aki tudását szívesen adja át tanítványainak, hiszen mint mondja, a zenei tudás a legszebb örökség. Műsorunk további részében Versendi Kovács József mesél az életéről, pályájáról, tanítványairól és a zenéről.

Közelebb – Roma magazin – Duna – június 20., hétfő, 6:50

Tovább a műsoroldalra>>>

Borítókép: Fotó: Facebook/agora.savaria/

Videó ajánló

Olvasson tovább