Napközben: Több napnyi alvást veszíthetünk el egy évben a globális éghajlatváltozás miatt

A június 16-i adás tartalmából.
 

Több napnyi alvást veszíthetünk el egy évben a globális éghajlatváltozás miatt – állítják dán kutatók. A század végére az emberek 50-58 órával alszanak majd kevesebbet évente a melegebb éjszakák miatt. A jó alvás kulcsfontosságú az egészség és a jólét szempontjából. Miért alszunk rosszabbul a meleg hatására? Milyen hatásai lehetnek, hogy hosszabb távon változik az alvásminőségünk? Tud-e alkalmazkodni a szervezet?

Független Magyarország Napja-A fiatalok és a legújabb történelem. Tudják-e a mai fiatalok, hogy mi volt ’89 előtt itt, milyen volt az élet Magyarországon? Hogyan befolyásolták akkor egy család életét a korlátozások? Mit jelentett akkor a szabadság? Mit tanulnak erről az időszakról, honnan szereznek hiteles információt? Hogyan lehet közel hozni a mai fiatalokhoz a történelmet?

Levendula Hetek Tihanyban. Tizennyolc éve töretlen a levendula népszerűsége. A Levendula Hetek megőrizte alapvető célját: egy kis időre Tihanyba, a magyarországi levendulatermesztés egyik fellegvárába hívni ennek a csodálatos növénynek a kedvelőit, vigyék hírét annak, hogy itt már száz éve is szerették a levendulát.

Vasárnap apák napja és ehhez kapcsolódóan a Férfiak klubja idén is megrendezi a Vállvetve apával napot június 20-án. Apák és gyerekeik egy teljes napot töltenek

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió – június 16., csütörtök, 9:05

Szerkesztő-műsorvezető: Papp-Nánási Gabriella

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább