Kalendárium: Új, nyári sorozat indul csütörtökönként a Kalendáriumban

A június 16-i adás tartalmából.
 

– Független Magyarország Napjához kapcsolódva: 30 éve szabadon című utcai tablókiállítás a Terror Háza Múzeum előtt. A tárlat öt nagyobb egységen keresztül, kronologikusan mutatja be, hogyan jutott el Magyarország a kommunista diktatúra elnyomásából a rendszerváltoztatásig.
– Újra a művészet lesz a főszereplő az V. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztiválon. Június 17-től három napon át nagyszabású gálával, gyerekprogramokkal, kiállítással és tematikus beszélgetéssel népszerűsíti a hungarikumok közé sorolt operett műfaját a Veszprémi Petőfi Színház
– Független Magyarország Napjához kapcsolódva: beszélgetés a témához kapcsolódó filmekről, fókuszban Nagy Imrével, akit 1958. június 16-án végeztek ki, majd 1989. június 16-án újratemettek. Mindenképpen megemlítjük a Magyar rekviem című filmet, amely az 1956-os forradalom utáni megtorlásról szól – ez a Duna Tv-n lesz aznap látható. Az M5 pedig A vádlott vádló című dokumentumfilmet tűzi műsorára, amely a Nagy Imrére halálos ítéletet kimondó bíró, Vida Ferenc életéről szól.
– Új, nyári sorozat indul csütörtökönként a Kalendáriumban, amelyben a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa rendezvényeihez csatlakozó kisebb településeket mutatjuk be. A projekt Pajta Programja éppen ezt a célt szolgálja, hogy különböző pályázatokkal felzárkóztassák a falvakat és a kisebb városokat a rendezvényhez, hogy méltó módon lehessen bemutatni az adott helység értékeit. Elsőként Balatonkenesére, a Balaton keleti kapujába látogatunk el, ahol számtalan helyi kulturális értéket lehet felsorakoztatni.
HÍREK:
– Szent István Filharmonikusok Trianon 100 emlékkoncertje a Vigadóban
– Páratlan párok – Bősze Ádám és László Ferenc sorozatának következő előadása a MOM Kulturális Központban, amely ezúttal Jászai Mari és Blaha Lujza párhuzamos életrajzát mutatja be.

Hallgassa meg!

 
Kalendárium – Kossuth – június 16., csütörtök, 15:32

Szerkesztő: Kovács Betti

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább