Kalendárium: Templomséta sorozat Balatonalmádiban

A június 15-i adás tartalmából.
 

– Több művész kiemelkedő életpályáját méltatja idén életműdíjjal a Magyar Filmakadémia Egyesület. András Ferenc Kossuth-díjas rendező, Huszti Péter színművész, Rófusz Ferenc Oscar-díjas animációs rendező, Szakács Györgyi jelmeztervező és Udvaros Dorottya színművésznő is a díjazottak között van. A magyar filmművészet legendás operatőre, a nemrégiben elhunyt Hildebrand István életművét posztumusz díjjal ismerik el. (Általánosságban magyr filmművészet, életút bemutatás, stb)
– Szervezett épületsétákkal és akusztikus koncertekkel várja az irodalom, a zene és építészet iránt érdeklődőket a Kertész Imre Intézet június 25-én. A Múzeumok Éjszakáján 18.00, valamint 19.00 órától az épület történetét bemutató séták indulnak, 20.00 órától akusztikus koncertek következnek, amelyeken egyebek között Sziveri- és Pilinszky- versmegzenésítéseket hallhatnak az érdeklődők Bogdán Norbert Lano és az Oliver from Earth előadásában, majd 22:00 órától irodalomtörténeti épületséták kezdődnek, amelyek keretében Kertész Imre, Petri György, Pilinszky János, valamint Sziveri János életútját is megismerhetik az érdeklődők. (Múzeumok éjszakája előzetes, ehhez csatlakozik a Kertész Imre Intézet)
– Nemes Nagy Ágnes 100 – Pátkai Rozina Minka: Versek és elektronika 2022-ben Nemes Nagy Ágnes Kossuth-díjas költő születésének századik évfordulójának tiszteletére a Petőfi Kulturális Ügynökség és a Petőfi Irodalmi Múzeum Juhász Anna irodalmár szervezésében centenáriumi eseménysorozatot indított. A sorozat hatodik eseményén egy különleges irodalmi koncertet tartanak. (Aznap este 19-kor)
– Templomséta sorozat Balatonalmádiban, fókuszban az egyházi épített örökség (Felszeghy)
HÍREK:
– A legkisebbeknek tartanak koncertet a Müpában ma délelőtt 11 órától. Az elmúlt évek hagyományai szerint a Ringatót rendszeresen látogató, énekelni, játszani szerető kisgyermekek és szüleik találkozót tartanak a Müpa Üvegtermében június derekán. Ez alkalommal is dr. Gállné Gróh Ilona lesz az Évadzáró Ringató házigazdája, aki Gáll Viktória és más Ringató-helyszínek foglalkozásvezetőivel, valamint egy meglepetésvendég társaságában mesés-dalos hangulatban zárják együtt az évadot.
– A Jubileumi Zenekar évadzáró koncertjét ma este 7-órától hallhatják az Óbudai Társaskörben. A középpontban a hangszerek királynője, a hegedű; Mozart és Vivaldi mesterek felfogásában.
– 20. alkalommal rendezik meg idén a Múzeumok Éjszakáját, amely programsorozat a nyári napfordulóhoz legközelebb eső hétvége szombatján, június 25-én indul útnak. A kerek évfordulóra mintegy 400 intézmény, több mint 2000 programmal készül.

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth – június 15., szerda, 15:32

Szerkesztő: Márta Renátó

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább