Napközben: 45 ország kardiológus szakemberi találkoznak Visegrádon

A június 14-i adás tartalmából.
 

– 45 ország kardiológus szakemberi találkoznak Visegrádon, ahol egy jelképes verseny keretében egymás eseteit dolgozzák fel. A találkozó során a világ eltérő kardiológiai problémáit és megoldásait, a trendeket beszélik meg, amelyek a betegekhez eljutva segíthetik a gyorsabb gyógyulást, esetleg a megelőzést.

– A TraumaAmbulancia Egyesület öt évvel ezelőtt kezdte el működését, amikor az alapító, Krausz Csilla egy háztartási baleset következtében teljesen új élethelyzetben találta magát. Megtapasztalta, hogy egy ilyen trauma nem csak fizikai, de mentális sebeket is okoz, amelyeket szintén be kell gyógyítani. Ahogy ő fogalmaz: „A gyógytornász jött, de a lélektornász nem”.
Az Egyesület célja a traumatudatosság terjesztése a társadalomban. Felhívni az emberek figyelmét, hogy a trauma egy természetes dolog, amely különböző formában jelenik meg hétköznapi életünkben, és vannak eszközök, módszerek a lelki egyensúly megtalálására.
Kedden este tartják a jubileumi találkozójukat, ahol arról beszélgetnek, hogy miként lehet tudatosabban figyelni a testünk által küldött jelekre, reakciókra, és ezáltal hogyan érthetjük meg jobban valódi lelki szükségleteinket, milyen technikákat tudunk használni a fájdalmak, panaszok megszüntetésére.

– Társasház rovat – a hallgatók kérdései alapján

– Májusban zárult egy 8 európai országban végzett kutatás, amely a szülök felkészültségét és hajlandóságát vizsgálta a gyermekoltásokkal kapcsolatban. Az apropót a COVID okozta helyzet adta, lévén sok szülőnek jelentett dilemmát az oltás beadása. A kialakult helyzetet a szakemberek a többi, egyre fontosabbá váló oltások alkalmazásával kapcsolatban elemezték, például a HPV vírus és megelőzése is egyre inkább előtérbe kerül. A felkészüléshez használják fel a tapasztalatokat.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió – június 14., kedd, 9:05

Szerkesztő-műsorvezető: Herczeg Tibor

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább