Vasárnapi újság: A jövő évi költségvetési tervezet továbbra is kiemelten kezeli a családok támogatását

A június 12-i adás tartalmából.

6.00-7.00
Szepes Szabolcs Kishunhalasi kórház igazgatója- vidéki vagyok portré

Gécsek-Tóth Enikő: James Orr, a Cambridge-i Egyetem adjunktusa az MCC A Budapest Lectures vendége- Hogyan formálja a vallás kultúránkat és identitásunkat? Mi történik, ha elveszítjük?

David Starkey brit professzor, történész, televíziós személyiség- az elmúlt években szókimondó kritikusa volt a politikai korrektséghez kapcsolódó baloldali identitáspolitikának, erősen bírálja a rasszizmus vádjára építő BLM-mozgalmat.

Kurt W. Zimmermann a „die Weltwoche” újságírója- a mai magyar politika a 60-as évek Svájcára emlékezteti. Mit jelenthet ma itt Közép-Európában a neutralitás?

Lélektől: Köves Slomó rabbi

7.15-8.00
Varga Mihály pénzügyminiszter– A jövő évi költségvetési tervezet továbbra is kiemelten kezeli a családok támogatását és törekedik a pénzügyi egyensúly javítására, de számol a szankciók hatásával, a magas energia árakkal és a háború miatt felerősödő biztonságpolitikai kockázatokkal.

Schmidt Mária: „Korszakhatáron” című esszékötet bemutatója- Az egypólusú világ, amely a rendszerváltoztatás után jött létre, a szemünk előtt hullott darabjaira. „A történelem végét” hirdető liberális főpapok megingathatatlannak vélt tézisei megbuktak.

Járai Judit jegyzet (téma még egyeztetés alatt)- Josh Hawley igazsága: Amerikának nem kell támogatni a háborúkat.

Élő: Szöllősi György magyar sportújságíró, szakíró – Öröm, szurkolás és ideológiai háború a futballpályán- (német-magyar meccs)

8.00-8.30
Kű Lajos focista Melocco Miklóssal és Döbrentei Kornéllal kis emlékművet szeretne avatni Székesfehérváron Helsinki magyar hőseinek

Káel Csaba- Magyar Mozgókép Fesztivál június 9. és 12. között. Az elmúlt százhuszonegy évben jelentős művészeti és iparággá vált Magyarországon a filmes szakma

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Vasárnapi újság – Kossuth –június 12., vasárnap, 6:00

Műsorvezető: Újhelyi Zoltán
Szerkesztő: Horváth Ágnes

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább