Hajnal-táj: Tavaly két új kilátótorony épült a Tisza-tavon

A június 12-i adás tartalmából.
 

– A Balatoni Szövetség idei egyik díjazottja Horváth László, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság kapitányságvezetője. A nyári balatoni csúcs előtt mindenképpen érdemes meghallgatni azokat a tanácsokat, amelyeket harminc év tapasztalatai nyomatékosítanak.
– Július 4-éig látható Sárospatakon a Művelődés Házban Zajácz Tamás bőrműves iparművész kiállítása. Életmű-kiállításnak nevezi, hiszen – mint mondja – hetvenéves lesz.
– A beregi térség vízellátásáról tanácskoztak Vásárosnaményban. Ez ma már nem csak kósza ötlet, hiszen megépült a beregi víztározó, oly módon, hogy a Tiszából kinyert vizet visszatartják, és önözésre használják.
– Tavaly két új kilátótorony épült a Tisza-tavon, Poroszlóhoz közel. Az egyik, a Bölömbika-kilátó lett az év kilátója. A Békatutaj Egyesület azért pályázott a fejlesztésre, mert bár a Tisza-tó kedvelt, de a hivatalos strandokon és kikötőkön kívül nagyon kevés helyen lehet kikötni, pihenni. Most újabb kilátó épül, a Szilas-foknál, amit szintén kizárólag a vízről lehet megközelíteni. A kilátónak most keresik a nevét, a legötletesebb névadó ajándékot kap.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Hajnal-táj – Kossuth – június 12., vasárnap, 5:00

Szerkesztő-műsorvezető: Bakos Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább