Napközben: Fókuszban a földieper

A június 10-i adás tartalmából.

– Élettudomány, agrár-és élelmiszertechnológia és fenntarthatóság. Olyan startupok mutatkoztak be a héten Budapesten, amelyek ezeken a területen próbálnak újat mutatni. De mire van szüksége egy kezdő vállalkozásnak a fejlődéshez? Hol tudnak találkozni a befektetők és a vállalkozók?

– A munka rabjává válni nem újkeletű dolog, mégis az utóbbi húsz évben ismerték el a szakemberek komoly kórként. De más a helyzet, ha belső kényszerből válunk munkafüggővé és más, ha külső nyomásra folyik bele az életünk minden pillanatába a munka. Folyamatosan pittyegő telefon, este is érkező emailek, amelyekre sokszor azonnali választ várnak. Hogyan lehet egyensúlyt tartani munka és magánélet között? És milyen munkajogi szabályok érvényesülnek ebben a kérdésben?
– Bozsik-gazda rovatában fókuszban a földieper

– Hogy lehet a városi zöldfelületek fejleszteni közegészségügyi szempontok mentén? A Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete összefogott a Nemzeti Népegészségügy Központtal, mert a városi zöldfelületek egészségtudatos tervezése, a közegészségügyi szempontok bevezetése fontos tényezővé vált az allergiás betegségteher csökkentése érdekében. A közegészségügy és a kertészeti ágazat harmonizációja világszerte komoly kihívást jelent, melyre válaszul egy minősítő rendszer kerül kidolgozásra, melynek alkalmazásával várhatóan csökken a lakosság allergénterhelése.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió – június 10., péntek, 9:05

Szerkesztő: Gécsek-Tóth Enikő
Műsorvezető:Süveges Gergő

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább