Kalendárium: Álmok álmodói

A június 10-i adás tartalmából.
 

– Jókai Anna halálának 5. évfordulója alkalmából kedden emléktáblát avattak, szentmise és előadás keretében. Az eseményt a Nemzeti Örökség Intézete szervezte a Fiumei Úti Sírkert Nemzeti Emlékhelyének, A-épület falán, a szentmisét pedig a 11 kerületi Magyar Szentek Templomában tartották.

– Összesen húszezer közreműködővel, harminc helyszínen, holnap tartják meg az egynapos Csoóri Sándor Népművészeti Fesztivált. A teljes Kárpát-medencét felölelő rendezvény célja, hogy bemutassa az immár öt éve működő Csoóri Sándor Program eredményeit.

– Vasárnap 21.10-kor lesz a Sába királynője operafilm országos tévépremierje az M5 műsorán. A mozi Goldmark Károly világsikert aratott művén alapul – és különleges módon ötvözi az operaelőadást a játékfilmes megoldásokkal.

– A kulturális alapellátást szolgáló Andrásfalvy Bertalan Mintaprogram keretében rendezik meg Baranya megye négy falujában az ormánsági VII. Bőköz Fesztivált július 7. és 10. között, immár hetedik alkalommal.

Hírek:
– Egy film nem csak hívőkről és nem csak hívőknek vasárnap 15 óra után a Nagyításban. Nemrég az Uránia Nemzeti Filmszínházban és ezzel egyidőben a Duna tévén mutatták be Siklósi Beatrix, az Ahol az Ég összeér a Földdel” című dokumentumfilmjét, amely rendhagyó módon idézi fel a 2021-ben Budapesten tartott, történelmi jelentőségű Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus és Ferenc pápa látogatásának legfőbb üzeneteit.

– Álmok álmodói címmel láthatnak aznap este egy filmet háromnegyed 7-kor a Duna televízió műsorán. Vajon miért van égésnyom a Himnusz eredeti kéziratán? Kempelen Farkas mit talált még fel a sakkautomatán kívül? Fekete István hogyan lett kiváló gazdatisztből író? S vajon cukrász volt-e Dobos C. József? Ezekre a kérdésekre ad választ a Duna legújabb sorozata, amely híres magyarokat mutat be.

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth – június 10., péntek, 15:32

Szerkesztő: Felszeghy Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább