Kalendárium: Placido Domingo és a magyarok címmel jelent meg nemrég egy kötet

A június 8-i adás tartalmából.
 

– A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése idén 93. alkalommal rendezi meg a kortárs magyar irodalom legnagyobb szabadtéri eseményét, az Ünnepi Könyvhetet. Az év egyik legfontosabb irodalmi rendezvénysorozata ebben június 9-12 között nyitja meg kapuit a fővárosi Vörösmarty tér és a Duna-korzó területén. Ugyanúgy vidéken is megtartják a rangos eseményt, ahogyan Veszprémben is június 16-18-án, ahol a díszvendégek többek között Görög Ibolya és Bereményi Géza lesznek.

– Még június 11-éig várja közönségét a Thália Fesztivál a fővárosban. Számos teátrum előadását láthatja még pár napig a közönség.

– Placido Domingo és a magyarok címmel jelent meg nemrég egy kötet. Nemrég volt a bemutató, a könyv a korszakalkotó művész és a magyarok kapcsolatáról szól.

– Egy helyi iparművész festette azokat a gyönyörű ládákat, amelyek Felsőörsön a nemrég megnyílt meseösvényen hívogatják a látogatókat. A kis dobozok kinyithatók a különböző állomásokon, és egy helyi érték mellett egy mesét is elolvashat benne a látogató.

Hír:
– Aznap este lesz a XI. Szegedi Nemzetközi Simándy József Énekverseny díjazottjainak gálaestje az MTVA Kunigunda úti Sára Sándor Vetítő- és Koncerttermében. A hangversenyt élőben közvetíti a Bartók rádió Facebook oldalán.

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth – június 8., szerda, 15:32

Szerkesztő: Felszeghy Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább