Napközben: Egy 7 kötetes Petőfi sorozatot adnak ki

A június 7-i adás tartalmából.
 

Az elmúlt 70 évben nem jelent meg olyan részletes feldolgozás, mint a jövő héten, amikor egy 7 kötetes Petőfi sorozatot adnak ki, melyben nem csak a költő életútját, eddig nem ismert részleteket mutatnak meg, hanem olyan kérdéseket is tárgyalnak, hogy milyen hatása lehet a fiatalok szemléletformálásában ma, egy 200 évvel korábban élt ismert híres személynek. Mitől s miként válhat valaki értékessé, hogy lehet a személyes brandet formálni és építeni, és beszélünk az adatközpontú oktatás vs. értékközpontú oktatás kérdéseiről is.

Az egri tanárképző indította és koordinálja az un. Élménysuli programot, melyhez az országból egyre több általános iskola csatlakozik.
A program lényege, hogy a helyi adottságoknak megfelelően, azokat kihasználva, a gyerekeket élményekkel, izgalmas kihívásokkal, feladatokkal tanítják a különféle órákon, illetve azokon kívül, így minden iskola megkeresi annak lehetőségét, hogy tudnak hozzáadott értéket létrehozni a saját tanáraikkal, lehetőségeikkel.

Színházi művészek, előadóművészek és fogyatékkal élő fiatalok lépnek fel együtt az Angyalok szárnyalása programon Békéscsabán, már tizedik alkalommal. A bevételből a Békés megyei Gyermekvédelmi központot támogatják, de ennél is fontosabb az a folyamatos, közös munka, amivel az érintett fiatalokat fejlesztik, teljesebbé téve az életüket.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió – június 7., kedd, 9:05

Szerkesztő: Herczeg Tibor

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: MTI Fotó: Czimbal Gyula

Olvasson tovább