Kalendárium: Nagyerdei Szabadtéri Játékok, Debrecen

A június 7-i adás tartalmából.
 

– Nagyerdei Szabadtéri Játékok, Debrecen – június 8.és augusztus 23. között.
A színházi programsorozatban 7 vendégtársulat 8 produkcióját, valamint a Csokonai Színház 3 előadását láthatja a közönség a debreceni Nagyerdei Szabadtéri Színpadon.

– Huszonöt társulat mutatkozik be a Magyarországi Bábszínházak Találkozóján
Június 11–16. között rendezik a Magyarországi Bábszínházak 15. Találkozóját Kecskeméten, a Ciróka Bábszínház szervezésében.

– Szegeden nyitotta meg a kapuit a Con Spirito Egyházzenei Fesztivál, amelynek küldetése, hogy bemutassa a nagy magyar történelmi egyházak zenei kultúráját. Adásunk napján a Liszt Ferenc Kamarazenekar ad koncertet a Pécsi Bazilikában, ahol a Várdai István művészeti vezetésével működő együttes Haydn Krisztus hét utolsó szava a keresztfán című alkotását adja elő.

– Májustól októberig többféle műfaj alkotó folyamatában vehetnek részt az érdeklődők Magyarpolányban. A pünkösdi Passiójáról ismert falu komoly művészeti múlttal rendelkezik az előadó- és képzőművészet területén, számos művész él és dolgozik itt. A Veszprém-Bakony –Balaton EU kulturális fővárosa programban most minden hétvégén változatos programokkal fogadják az ide érkezőket. A sajtótájékoztatón Kuti-Hajdufy Eszter járt.

Hír: Irgalom – táncjáték Arany János balladáira a Fitos Dezső Társulat előadásában az adás napján a fővárosi Hagyományok Házában.

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth – június 7., kedd, 15:32

Szerkesztő: Kádár Dóra

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább