Hajnal-táj: Az orosz-ukrán konfliktus miatt egyelőre szünetel a Veszprém megyei 800 lelkes Csajág két, többmilliárdos nagyberuházása

A június 5-i adás tartalmából.
 

– Az orosz-ukrán konfliktus miatt egyelőre szünetel a Veszprém megyei 800 lelkes Csajág két, többmilliárdos nagyberuházása. Az egyik egy félig elkészült lakópark építése, a másik pedig egy étrendkiegészítő-gyár létrejötte. A befektető orosz, de nem tudja a pénzét mobilizálni, így ebben a helyzetben most ő keres fejlesztőt saját maga helyett, hogy folytatódhasson a munka.
– Az Országos Kék Túra útvonalán, közel a buddhista kegyhely tari sztupához, valamint Nemzeti Kegyhelyünkhöz, Mátraverebély-Szentkúthoz szemet gyönyörködtető tájban megbúvó település Nagybárkány. A község saját attrakciói immár egy levendulaültetvénnyel is gazdagodtak, köszönhetően egy testvérpárnak, akik hamarosan közösségi levendulaszüretet is tartanak.
– Nemzetközi versenyekre is alkalmassá tették a Besenyszögi Hagyományőrző Íjász Egyesület lovasíjászpályáját. A versenyeken a Kassai Lajos által felállított szabályokat veszik alapul.
– Pünkösd hétfőn ismét megrendezik Zalaegerszegen a Göcseji Prószafesztivált. A hagyományos zalai ételt több tucat csapat süti majd egész délután. A prósza egyébként egy burgonyából és lisztből készült egyszerű étel, amit a mai gasztronómai lehetőségeknek köszönhetően folyamatosan meg lehet újítani.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Hajnal-táj – Kossuth Rádió – június 5., vasárnap, 5:00

Szerkesztő-műsorvezető: Bakos Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább