Hajnal-táj: Hétfő estig zajlanak a Nyitott Porták rendezvényei

A június 4-i adás tartalmából.

– Nem tájház és nem csupán egy díszes porta, hanem egy élő közösségnek egy múltunkat kutató, a mindennapokban is építő háza, hazájának egy darabja az a gömörpéterfalai magyar közösségi ház, amelyet a napokban adtak át a Felvidéken.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében megyenapot Szent László király, a Szabolcsi földvárban 1092-ben megtartott zsinatához kötve tartják, csak éppen minden évben más településen. Idén Pócspetriben ünnepeltek és emlékeztek az 1948-as egyházi iskola államosítása ellen tiltakozó mártírokra. Átadták a megyei elismeréseket is.

– Szomolya a rövid szárú fekete cseresznyéjéről lett híres. Állítólag sehol a világon nem érik olyan fekete, ízletes, zamatos és ropogós gyümölcs, mint ott. Emiatt látogatnak el több mint tízezren az ilyenkor, hagyományosan június elején megrendezett fesztiválra.

– Borosprogramok, termékkóstolás, gyümölcsszedés, gyógynövényekből illatszerek, testápolók készítése vagy éppen íjászat és pónilovaglás is szerepel annak a húsz Zala-völgyi helyszínnek a kínálatában, ahol hétfő estig zajlanak a Nyitott Porták rendezvényei.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Hajnal-táj – Kossuth Rádió – június 3., péntek, 5:00

Szerkesztő-műsorvezető: Bakos Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább