Napközben: Ünnepi Könyvhét

A június 3-i adás tartalmából.
 

Miért van mostanában egyre több termékvisszahívás?
Gyakran láthatunk figyelmeztetéseket azzal kapcsolatban, hogy valamilyen szennyezettség vagy minőségbeli probléma miatt visszahívnak termékeket a boltokból és a vásárlóktól. Ez azt jelenti, hogy több a rossz minőségű termék?

Elvesztettük a helyes légzés képességét
James Nestor: Lélegzet, az elveszett tudás felfedezése 2020-ban az év tudományos könyve volt. A könyvben megszólaló pulmonológia, a pszichológia, a biokémia, vagy a fiziológia területén dolgozó szakemberek egyaránt alátámasztják, hogy elveszítettük a helyes légzés képességét, és ennek az egészségünkre nézve súlyos következményei vannak. Alvási problémák, apnoé, magas vérnyomás, asztma, különböző autoimmun betegségek, tüdőproblémák, depresszió. A szerző azt állítja, megfelelő légzéstechnikákkal érzékelhetően javítható a beteg állapota. Tényleg így van?
Riport: A jógában a légzőgyakorlatok különleges jelentőségűek, ugyanis egyfelől a jóga rendszerében elemi feltétel a helyes légzéstechnika elsajátítása, másfelől csaknem minden kedvező hatás e gyakorlatok révén is valósul meg.

Bozsik Gazda rovata
Hársfavirág, a természet patikájából

Ünnepi Könyvhét, olvasásnépszerűsítés
A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése idén 93. alkalommal rendezi meg a kortárs magyar irodalom legnagyobb szabadtéri eseményét, az Ünnepi Könyvhetet június 9-12. között a Vörösmarty téren és a Duna korzó területén.
Riport: Ünnepi Könyvhét sajtótájékoztatóról (Varga Viki). A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésénen elnökével, Gál Katalinnal a programokról és a könyvkiadás jelenlegi helyzetéről. Egy felmérés szerint 2020-ban a koronavírus hatására a magyar könyvkiadók nagy részénél az árbevétel és a kiadott könyvek száma is jelentősen csökkent. Változott ez a helyzet? Magyarország irodalmi szempontból nagyhatalom, sok nemzetközi könyves rendezvényen képviselteti magát, mik a tapasztalatok. E-könyv és hangoskönyv.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió – június 3., péntek, 9:05

Szerkesztő: dr. Varga Viktória
Műsorvezető Horváth Ágnes

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább