Kalendárium: 2 év kihagyás után ismét megrendezik a vidéki színházak fesztiválját

A június 3-i adás tartalmából.
 

– Június 5-e és 11-e között, 2 év kihagyás után ismét megrendezik a fővárosi Tháliában a vidéki színházak fesztiválját és határon túli magyar színházak szemléjét.

– Huszonkét sorozattal, a barokktól a kortárs zenéig ívelő repertoárral, fiatal művészek és nemzetközi sztárok fellépésével várja közönségét a 2022/23-as évadban is a Zeneakadémia.

– Összesen húszezer közreműködővel, harminc helyszínen június 11-én tartják meg az egynapos Csoóri Sándor Népművészeti Fesztivált. A teljes Kárpát-medencét felölelő rendezvény célja, hogy bemutassa az immár öt éve működő Csoóri Sándor Program eredményeit.

– Szent Kinga Gyűrűje címmel indul zarándoklat holnap reggel Balatonkeneséről Küngösre, majd vissza Kenesére. A Veszprém megyei településen Küngösön kiemelt kultusza van Szent Kingának, IV. Béla lányának, vélhetően a Kingus becenevéből származik a település neve is. Gyülekező holnap reggel 8 órakor a balatonkenesei katolikus templom előtt, a 25 kilométeres zarándoklatra mindenkit várnak szeretettel a szervezők. Mindössze egy rózsafüzér, víz és némi elemózsia szükséges az úthoz.

Hírek:
– Azt szoktam mondani, azért születtem a trianoni békediktátum évfordulóján, hogy a Trianon által szétszabdalt magyar nemzetet összehegedüljem – mondta Halmos Béla a táncházmozgalom egyik elindítója, első prímása. A holnapi trianoni békediktátum évfordulóján rá emlékeznek este 7 órakor a Hagyományok Házában.

– Akik a hazára voksoltak címmel láthatnak holnap 19.40-től dokumentumfilmet a Duna televízió műsorán, a trianoni békediktátum évfordulóján. A mozi arról szól, hogy az 1921. december 14-16. között Sopronban és a környező nyolc településen tartott népszavazás képes volt felülírni az első világháborút lezáró békeszerződést.

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth – június 3., péntek, 15:32

Szerkesztő: Felszeghy Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább