Kalendárium: Ingyenes koncertek 13 városban

A június 2-i adás tartalmából.
 

– Május 28-án nyílik a debreceni MODEM-ben Lakner Lászlónak, a magyarországi neoavantgárd egyik legfontosabb képviselőjének retrospektív tárlata.

– Idén is meghirdethetik az Újvilág Passió Családi Napokat Kecskeméten. A kétnapos rendezvény központi eseménye az Újvilág Passió című előadás Cseke Péter rendezésében. A színházban kiállítás is nyílik „Piros vérrel virágozik, Szentlélekkel illatozik” – Válogatás a Kecskeméti Katona József Múzeum keresztény művészeti gyűjteményéből címmel.

– „Grand Opening – Összefogás”. Ingyenes koncertek 13 városban a Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetségének szervezésében. Június 3., június 4., és június 5. napján rendezik meg a „Grand Opening – Összefogás” ingyenes koncertek hétvégéjét a Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetsége és tagszervezeteinek szervezésében. A klasszikus zenét és a kultúrát ünneplő hétvégén a közönség különleges ingyenes komoly- és kortárs zenei koncerteken vehet részt.

– Pünkösdi fesztivállal nyit idén a Zsámbéki Nyári Színház. Június 3-tól a Zsámbéki Nyári Színház állandó nyári játszóhelyén, a Zichy-kastély csodálatos udvarán felállított szabadtéri színpadon augusztus végéig kiemelkedő produkciókat, az ország vezető színészeit és zenészeit láthatják a nézők. A pünkösdi háromnapos esemény csendes sétával, az első zsámbéki pünkösdi zarándoklattal indul, amelynek során a résztvevők Budapestről Zsámbékra 28 kilométert tesznek meg gyalog a Szent Jakab-úton, Vecsei H. Miklós színművész vezetésével. A hosszú pünkösdi sétát ezután egy nyárindító háromnapos fesztivál követi a legismertebb alternatív zenekarok akusztikus koncertjeivel a Zichy-kastély udvarán.

– Kőfeszt Pünkösd hétvégéjén a Káli-medence szívében. Június első hétvégéjén a térség több településén is a tánc, az ének és a zene lesz a központban, a jó hangulatot a táncházmozgalom jeles képviselői biztosítják a Kőfeszt Szabad Táncházában. Csúri Ákos főszervező.

– Cannes-i filmfesztivál –  A zsűri a május 28-i zárógálán adja át a díjakat. Egy magyar vizsgafilmet, Szelestey Bianka Hajszálrepedés című diplomafilmjét is meghívták a fesztivál hivatalos programjába. Az alkotást a filmes egyetemek legjobbjait felvonultató, La Cinef elnevezésű versenyben vetítik.

HÍR:
– Jankovics Marcell retrospektív a Cinema MOM-ban, június 2-ától. Az egy éve elhunyt Jankovics Marcell emlékére ingyen elérhető többek közt a felújított Fehérlófia, a János vitéz és a Magyar népmesék néhány epizódja a Cinema MOM-ban június első hetében.

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth – június 2., csütörtök, 15:32

Szerkesztő: Nánási Anikó

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább