Kalendárium: A Savaria Múzeum több mint 40 programmal várja a látogatókat

A június 1-i adás tartalmából.
 

– Ünnepélyesen bejelentették, hogy a Concerto Budapest zenekarnak első vendégkarmestere lesz Eötvös Péter, napjaink egyik legnagyobb kortárs zeneszerzője és dirigense, valamint rezidens szólistája lesz Mihail Pletnyov zongoravirtuóz.
– Idén újra a megszokott karneváli hangulatban, nemzetközi és hazai fellépőkkel, hivatásos és amatőr táncegyüttesek közreműködésével rendezik meg a 27. Duna Karnevált június 3-12 között Budapesten.
– Elkészült az Építészeti Múzeum első épülete Budapesten, az 1936-ban épült és mostanra eredeti állapotára visszaállított egykori Walter Rózsi-villában, ahol időszaki kiállításokkal és előadásokkal várják a látogatókat.
– Szeptember végéig több mint 40 programmal várja a Savaria Múzeum és intézményei a látogatókat Szombathelyen – számos különlegesség kapcsolódik majd a Sissi kiállításhoz, de lesz ’68-as kiállítás és persze Múzeumok Éjszakája is.
HÍREK:
– A Pannon Filharmonikusok Barbra Streisand örök címmel tartanak koncertet Pécsett, a Kodály Központban
– A Mikrokozmosz nyomában – Zarándy Ákos zeneszerző koncertje gyerekeknek a Magyar Zene Házában
– Irodalom Éjszakája a Margitszigeten, ahol a Vígszínház művészei olvasnak fel részleteket híres irodalmi művekből este 7 és 11 között

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth – június 1., szerda, 15:32

Szerkesztő: Farkas Szabolcs

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább