Napközben: Diákmunka

A május 30-i adás tartalmából.

– Önismeret és önelfogadás a portrékon keresztül
Nagyon sokan küzdenek önértékelési problémákkal, olyan emberek is, akikről senki nem gondolná. Sokan érezzük kényelmetlenül magunkat, mikor meglátjuk a rólunk készült fotót, akár egy baráti összejövetelen, akár egy munkánkkal kapcsolatos fotón. A közösségi média tökéletességet hajszoló üzeneteiről nem is beszélve, amelyek percenként az életünkbe zuhannak. Most egy fotós kitalált egy programot, amivel segíthet elfogadtatni magunkat.
– Diákmunka
15 éves kortól lehet tanítási szünetben munkát vállalni. Június közepén tehát sok gimnazista kezdhet dolgozni, de persze az egyetemisták számára már korábban is megkezdődhet a munka vagy éppen a gyakornoki program egy cégnél. Egyes munkakörökre már beteltek a helyek, ám több helyre még most is lehet jelentkezni. Mennyit kereshet egy fiatal a nyáron? Kell-e utána adózni és hogyan? Erről beszélgetünk.
– Akadálymentes rovat – Speciális Mozgókép
Múlt héten tartották az első Dunántúli Speciális Filmszemlét. Az eseményen a fogyatékossággal élő alkotók kisfilmjeit tekintették meg az érdeklődők. A beérkezett alkotásokat szakmai zsűri értékelte és díjazta. A Filmszemle célja, hogy közelebb kicsit kinyissa a fogyatékkal élők zárt világát.
– SM világnap
A sclerosis multiplex legtöbbször a húszas-harmincas életévekben jelentkező autoimmun neurológiai betegség, ami az agyat és az idegrendszert támadja meg. Egy SM beteg sorsa azon múlik, hogy milyen mértékű és ütemű az idegrendszerének a károsodása, ennek függvénye, hogy viszonylag kevés panasszal élhet akár évtizedeken át vagy gyors leépülés fenyegeti. Magyarországon mintegy 10 ezer SM beteg él.
anyag – Egy SM beteg története

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió – május 30., hétfő, 9:05

Szerkesztő: Bartha Bernadett

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább