Hajnal-táj: A múzeumok éjszakájáig látogatható a Szolnoki Galériában az Átkelők a túlvilágra – Két gepida temető a Közép-Tisza mentén című kiállítás

A május 29-i adás tartalmából.
 

– Otthonkakiállítást szervez a szatymazi Dankó Pista Művelődési ház. Múlt századi ruhadarabok felajánlását várja az intézmény, hogy majd a Falunapon, amely egyben a település lakóinak megélhetést adó őszibarack ünnepe is, bemutathassák.

– Szegedre, a Szentgyörgyi Agorába érkezett a Kazincbarcikai Gobelin-öltögetők Körének vándorkiállítása. A szemet gyönyörködtető alkotások nyugdíjas asszonyok keze munkáját dicsérik, akik folyamatosan ötletelnek, szorgalmasan hímeznek, ráadásul egymás társaságában nagyon jól érzik magukat.

– A Kesznyéteni Tájvédelmi Körzet tanyáján találkoztak a Debreceni Rádiós- és Szabadidőklub, valamint a Püspökladányi Regionális Rádiósklub tagjai. Vendégeik érkeztek az ország több pontjáról, sőt keleti szomszédunkból is. A hazai és külföldi amatőrök figyelik és keresik azokat a rádióamatőr társaikat, akik szaknyelven szólva „aktiválják a körzeteket”.

– Még egy hónapig, a múzeumok éjszakájáig látogatható a Szolnoki Galériában az Átkelők a túlvilágra – Két gepida temető a Közép-Tisza mentén című kiállítás. Az egészen különleges tárlat leletei a tiszaugi és a tiszapüspöki korabeli temetőkből származnak, és a legmodernebb eszközök, például arcrekonstrukció segítségével mutatják be az előttünk élőket.
IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!
Hajnal-táj – Kossuth Rádió – május 29., vasárnap, 5:00

Szerkesztő-műsorvezető: Bakos Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: MTI Fotó: Mészáros János

Olvasson tovább