Hajnal-táj: Komondortalálkozót tartanak Szegeden

A május 28-i adás tartalmából.

– Szombat délben kezdődik meg a Zirc melletti Olaszfaluban az országos pásztortalálkozó, ahol dalok, táncok, viseletbemutatók és pásztorételek is várják az érdeklődőket. A gyerekek megsimogathatják az állatokat, utazhatnak a lovaskocsikon és túrázhatnak a környéken.
– Születését követően szőrgombócnak, felnőttkénként elrettentő külsejű nehézfiúnak tűnik a 2 éve hungarikummá minősített ősi magyar kutyafajta, a komondor. A hangját alig hallani, gazdái szerint azért, mert megfontolt, okos, és tudja, mikor érdemes ugatni. Szombat 10 órától a szegedi Partfürdő területén Komondortalálkozót tartanak.
– Széles programkínálattal várják szombaton a családokat a szegedi egyetem százéves Füvészkertjében. A Növények napja elnevezésű program kínálatában előadások, zöldségszobrászati műremekek és izgalmas játékok is lesznek.
– Hatodik alkalommal mutatják meg a helyi őstermelők, milyen is a hevesi eper. Egy egész fesztivált szerveztek köré: nemcsak kóstolni lehet epres finomságokat, hanem megválasztják a térség legjobb eperpálinkáját is.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Hajnal-táj – Kossuth Rádió – május 28., szombat, 5:00

Szerkesztő-műsorvezető: Bakos Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább