Napközben: Továbbra is népszerűek az új építésű ingatlanok

A május 25-i adás tartalmából.
 

A magas vételár ellenére, továbbra is népszerűek az új építésű ingatlanok. Érdemes-e új építésű ingatlan vásárolni, milyen támogatásokat vehetünk igénybe? Mire figyeljük a szerződéskötésnél? Tudhatjuk-e, hogy valójában mit is veszünk, ténylegesen egy ingatlant vagy csupán egy ígéretet? Jó ötlet-e előre fizetni, ha még csak a tervezőasztalon létezik a ház?

Becslések szerint hazánkban mintegy 1,5 millió embert érint a cukorbetegség, míg közel 3,5 millió honfitársunk szenved magas vérnyomástól. A Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége és a Magyar Hypertonia Társaság most együtt hívja fel a figyelmet a népbetegségekre és a sport jótékony hatásaira: a Botra fel! kampányhoz május 28-án számos városban csatlakozhatnak az érdeklődők, hogy egy közös nordic walking sétán ismerkedhessenek meg ezzel a minden korosztály számára élvezetes mozgásformával.

Az autópályamatricát az útra való felhajtás előtt kell megvenni, ám a 2018-ban bevezetett 60 perces türelmi idő többek között azoknak a jóhiszemű úthasználóknak jelent segítséget, akik véletlenül tévednek a fizetős autópályákra, eltévesztik megyei e-matricájuk határát, vagy egyszerűen megfeledkeznek az e-matrica-vásárlásról. Mikor jogos a büntetés? Milyen lehetőségeink vannak, ha nem tartjuk jogosnak a pótdíjfizetési felszólítást?

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió – május 25., szerda, 9:05

Szerkesztő: Papp-Nánási Gabriella

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább