Kalendárium: Elkészült az Örök hűség című tévéfilm

A május 25-i adás tartalmából.
 

– Az Aranybulla kiadásának 800. évfordulója alkalmából 2022. május 20-án a Prímási és Főkáptalani Levéltár a Keresztény Múzeummal együttműködve kamarakiállítást nyit Esztergomban, a Főszékesegyházi Kincstárban. A helyszín kiválasztásában fontos szerepet játszott, hogy a középkorban szinte ugyanezen a helyen őrizték az Aranybulla esztergomi példányát. (Bakos Norbert)

– Elkészült az Örök hűség című tévéfilm a Budapesti Operettszínház és a KraatsFilm Kft. koprodukciójában. A filmet a trianoni békediktátum aláírásának évfordulóján vetíti a Duna Televízió, a szerződés aláírásának majdnem percre pontos időpontját felidézve, 2022. június 4-én 15 óra 41 perctől. (Kovács Bernadett)

– A Felsőtárkányi Hagyományőrző Néptáncegyüttes a 70 éves jubileumát két helyszínen ünnepli: a felsőtárkányi Faluházban és az egri Gárdonyi Géza Színház színpadán. (Pilisy Csenge)

– Új kamaratárlat nyílt a Magyar Nemzeti Múzeumban, amelynek középpontjában egy újonnan vásárolt műtrágy, Sissi piperetükre áll a középpontban. (Nagy Bálint)

– Júniusban startol a Magyar Tavak Fesztiválja. Az immár három különböző helyszínen jelentkező programsorozat a hazai és a nemzetközi könnyű-, klasszikus és jazz zenei élet legnívósabb előadóit hozza el a tópartokra.
– Pont Csopak szabadtéri eseménysorozattal készülnek pénteken és szombaton a Balaton parti településen. A helyi vízimalomnál főként dokumentumfilmekből és klasszikusokból álló filmvetítéseinket, színházi előadásokat, közösségi programokat és a koncerteket láthat, hallhat a közönség, egész nyáron, több alkalommal is.

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth – május 25., szerda, 15:32

Szerkesztő: Márta Renátó

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább