Kalendárium: Pár napja volt a Margitszigeti Szabadtéri Színház évadnyitója

A május 23-i adás tartalmából.
 

– Alapításának 150. évfordulóján nagyszabású kiállításokkal nyitotta meg tegnap kapuit Európa egyik legkorszerűbb etnográfiai intézménye, a Néprajzi Múzeum. A rangos kulturális intézmény hosszas vándorlása után először költözhet be egy saját igényei szerint kialakított épületbe.

– Pár napja volt a Margitszigeti Szabadtéri Színház évadnyitója. Az eseményen részt vettek az idei nyári előadások és koncertek alkotói, művészei.

– Este 7 órakor a szintén nemrég átadott Magyar Zene Háza koncerttermében A kreatív félre/értelmezések rituáléi címmel lesz különleges program. A fő kérdés, hogy vajon milyen kölcsönös szolidaritáson alapuló inspirációs gyakorlat köthet össze egy csoport bécsi, berlini, budapesti művészt és kutatót olyan művészekkel és kutatókkal, akik az ezer éves kultúra és szigorú társadalmi szabályok maradványait őrző, Tao nép lakta, Tajvanhoz tartozó, Orchidea szigetről, más nevén LanYu-ről származnak.

– Idén 750 éves Alsóörs, amit egész évben különleges programokkal ünnepel a Balaton parti település. Május 28-án most szombaton is várják a látogatókat a Színes Csokor című egésznapos rendezvényre, amely már a közelgő Gyermeknap jegyében is zajlik.

– A Savaria Szimfonikus zenekar koncertezik ma este Nagykanizsán a Hevesi Sándor Művelődési Központban. Műsoron Haydn Évszakok című műve, amellyel új fejezet kezdődik az oratórium történetében.

Hallgassa meg!

 
Kalendárium – Kossuth – május 23., hétfő, 15:32

Szerkesztő: Felszeghy Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: MTI Fotó: Mohai Balázs

Videó ajánló

Olvasson tovább