Kalendárium: Hétvégén rendezik meg ismét a Múzeumok majálisát

A május 20-i adás tartalmából.
 

– Hétvégén rendezik meg ismét a Múzeumok majálisát. A Magyar Nemzeti Múzeum által minden évben életre hívott rendezvény idén a kiállítótermek közösségformáló erejét szeretnénk kiemelni, ezzel is megfelelve az új évezred kihívásainak: a fenntarthatóságnak, a digitalizációnak és tudásközvetítésnek. (Toldi Szabolcs)

– Múzeumok majálisa vidéki program Debrecen – (Gyarmati Péter)

– Harminc éves idén a Kolibri Színház. A jubileum alkalmából nemrég ünnepséget rendeztek, amelyet az elmúlt 3 évtized előadásainak dalaiból készült válogatással zártak. A koncerten elhangzó dalok között visszaemlékezéseket, történeteket is megosztottak a nézőkkel. (Bartha Detti)

– Fotókiállítás nyílt nemrég a Fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyban. Ennek keretében az UNESCO Fény Nemzetközi Napja alkalmából a Károlyi József Alapítvány május 17. és 29. között bemutatja egy apa és a lánya által készült fotóművészeti munkákat. Balogh Lajos perfomanszfotós fiatal kora óta fotózik különböző témákban, a fényfestészettel 2017-ben kezdett el foglalkozni. Lánya Balogh Lizi számára – édesapja révén – a fotózás már kisgyermek kora óta jelen van, főleg természetfotókat és portrékat állít ki. (Benkő Andrea)

Hírek:

– A Pannon Filmharmonikusok lépnek fel aznap este Pécsett a Kodály Központban. Közreműködik és vezényel Bogányi Tibor, Várdai István gordonkán. A koncerten a karmester az első Vivaldi műsorszámban az est szólistájával együtt kettősversenyt játszik, és együtt lesznek a mű szólistái.

– Évszakok címmel lesz ma este koncert Szombathelyen a Bartók teremben. A Müpa Újévi hangversenyeinek jóvoltából Budapest koncerttermeiben rendszeresen megszólal Joseph Haydn kései oratóriuma, A teremtés, amely az embert a világmindenség összefüggésrendszerébe helyezi. Annál fontosabb, hogy időről időre meghallgassuk a másik nagy Haydn-oratóriumot, Az évszakokat is

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth – május 20., péntek, 15:32

Szerkesztő: Felszeghy Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább