Kalendárium: Szeretet koncert 2022. május 22-én a békéért, Ukrajnáért, Kárpátaljáért

A május 19-i adás tartalmából.
 

– Szeretet koncert 2022. május 22-én a békéért, Ukrajnáért, Kárpátaljáért. Nyolc segélyszervezet a magyar zenei élet legnevesebb előadóit kérte fel, hogy egy közös jótékonysági koncert keretében művészetükkel hitet tegyenek a béke és a szeretet mellett. A koncerten a Danubia Zenekar kíséri az előadókat, valamint Magyarországon tanuló ifjú orosz és ukrán zeneművészek lépnek fel a Papp László Budapest Sportarénában. A koncert teljes jegybevételét a szervezők a Kárpátalján található ráti Szent Mihály Gyermekotthon és a szolyvai gyermekotthon fejlesztésének támogatására fordítják, olyan részlegek kialakítására, melyek a háború által traumatizált, szüleiket elvesztő gyermekeknek nyújtanak majd új otthont.

– Évadot hirdetett a Szegedi Nemzeti Színház. 15 bemutató, köztük ős- és magyarországi bemutató, világsikerek, klasszikusok, opera- és balett-előadások, valamint minden korosztály számára könnyed kikapcsolódást ígérő produkciók várják a nézőket a Szegedi Nemzeti Színház 2022/23-as évadában.

– A Tamási Áron 125 Emlékév novellapályázatot hirdet a Kárpát-medence és a diaszpóra magyarság középiskolás korosztálya számára. Olyan mesét, rövid novellát, történelmi kisprózát, „tamásis” hangulatú írásokat várnak, amelyek az író köztünk élő szellemét mutatják be.

– Cinema Mystica című kiállítás, Magyarország első immerzív, digital art kiállítása. Az új médiumokat felvonultató kiállítás egy érzékszervi utazás, mely 16 egyedi installáción vezet végig a város legújabb kulturális helyszínén, a margitszigeti Kristály Színtérben. Digitális alkotások, immerzív vetített terek, 3D nyomtatott szobrok, interaktív élmények és rövidfilmek várjak a látogatókat. A kiállítás a Budapesti Tavaszi Fesztivál kiemelt programja.

Hírek.
– Szegedi Szimfonikus Zenekar: DANTE 700 az Olasz Kultúrintézetben

– Botos Veronika (mélyhegedű) és Vida Mónika (zongora) lemezbemutató koncertje az Óbudai Társaskörben

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth – május 19., csütörtök, 15:32

Szerkesztő: Kovács Bernadett

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább