Kalendárium: Balatonkenesén tartják a Pilinszky János III. Országos Vers-és Prózamondó Versenyt

 

– Február elején tért vissza a színpadra Esztergályos Cecília. Az Újszínház Kossuth-díjas színésznője jelenleg újabb darabban próbál, miközben estéről estére teltház előtt játszik a színpadon. A Feltámadás Makucskán című előadásban uzsorásnőt alakít majd.

– Játék

– Május 21-én tartják Balatonkenesén a Pilinszky János III. Országos Vers-és Prózamondó Versenyt. A rendezvény Balatonkenese Városi Közművelődési Intézmény és Könyvtára, a Magyar Versmondók Egyesülete, és a Latinovits Emlékmű Alapítvány szakmai támogatásával valósul meg.

– Fényévek címmel nyílik másnap egynapos kiállítás Budapesten a palotanegyedi Festetics Palotában. A rendezvény alapja az évek óta immár hagyományos szentendrei lakástárlat, amely kortárs művészeket mutat be a művésztelepülés otthonaiban.

– Május 21-én nyílik a Keszthelyi Kályhák Házában Szalay Imre fazekas-kályhakészítő mester új, szabadtéri kiállítása. A kertben molinókon fotók, és mellettük kályhacsempék láthatók majd, és az udvar nagy része is bejárhatóvá válik. Összesen 6 db tablót láthat a közönség, amely egy szemeskályha csempéinek a készítését mutatja be. A Keszthelyi Festetics Kastély közvetlen szomszédságában lévő múzeum egyben műhely is.

– Tökéletesen más, másként tökéletes – kiállítás a Youngart és az Autistic Art Alapítvány szervezésében

Hír:
Aznap este koncertezik a nemrég megnyílt Magyar Zene Házában Czene Rudolf és Kocsis Krisztián, annak tiszteletére, hogy Kocsis Zoltán zongoraművész május végén ünnepelné 70. születésnapját.

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth – május 18., szerda, 15:32

Szerkesztő: Felszeghy Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább