Kalendárium: Euripidész: Bakkhánsnők a Nemzeti Színházban

 

– Euripidész: Bakkhánsnők a Nemzeti Színházban. Bemutató: május 14.
Az antik görög drámaírás kiemelkedő szerzőjének, az i. e. 5. században élt Euripidésznek egyik utolsó műve a Bakkhánsnők, melyet csak halála után mutattak be az athéni drámaversenyen saját fia előadásában, és ezzel el is nyerte az első díjat. Rendező: a görög Theodoros Terzopoulos.

– Richard Wagner: Az istenek alkonya az Operában. M. Tóth Géza rendező A Rajna kincse, A walkür és a Siegfried után az Opera 2021/2022-es évadában Az istenek alkonyával teljessé teszi tetralógiarendezését. Karmester:Kocsár Balázs.Bemutató:május 15.

– Fennállásának 65. jubileumát ünnepli idén a Duna Művészegyüttes. Az évfordulót május 18-án a Nemzeti Táncszínházban egy nagyszabású gálaműsorral ünneplik ‘Emlékeink 65’ címmel

– Sorsok és utak – Mint zöldellő fa holt kövek közül címmel a századelő Szegedjét meghatározó öt nőalakról nyílt kiállítás a Reök-palotában.

– A Jazzation magyar acapella énekegyüttes most érkezett meg Hannoverből, a nemzetközi acapella fesztiválról, ahol közös koncertet adott a legendás King’s Singersszel, Németország legnagyobb koncerttermében.

– Hangos hír: Keresztpromó: 35 éves a Bartók Rádió.

– Hír:
A Nemzeti Énekkar és a Szombathelyi Szimfonikusok koncertje május 17-én 19:30-tól
a Pesti Vigadóban

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth – május 17., kedd, 15:32

Szerkesztő: Nánási Anikó

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább