Szombat reggel: Környezettudatos gondolkodás

 

Ma van az Emlékhelyek Napja. Országszerte hatvan helyszínen várják különféle programokkal az érdeklődőket. A rendezvénysorozat megnyitóját délelőtt Mohácson tartják. Ugyancsak szombaton adják át az Év Emlékhelye díjat is.

Szolgálat közben elhunyt tűzoltók nemzeti emlékhelyét avatták a Fiumei úti sírkertben. A szobor azoknak a tűzoltóknak állít emléket, akik munka közben vesztették életüket.

Május 15-e A család nemzetközi napja. Magyarország nemzeti könyvtára, az Országos Széchényi Könyvtár nagyszabású ingyenes családi napot szervez ebből az alkalomból. Bemutatják a nemzeti könyvtárt és kincseit, és egész napos tartalmas időtöltést biztosítanak a családoknak.
Szabadidősport.

Juhász Árpád találkozása indiánokkal a kanadai Sziklás hegységben.

Nemzetközi hírek: Észak Korea ahol eddig a hivatalos közlés szerint nem volt jelen a vírus, most váratlanul vészhelyzetet jelentett a járvány miatt.
Szimultán Szombathelyen a sakk népszerűsítésére.

Sport: beteg gyereket segítő vízilabda torna.

Hetvenöt napig forgatták, 100 perces izgalmas, feszült mozi lett Hosszú Katinka csütörtökön bemutatott dokumentumfilmje

A környezettudatos gondolkodás elősegítésére idén is meghirdették a „Forgass a Földért!” rövidfilmpályázatot. A szombat délelőtt tíz órakor kezdődő maraton résztvevőinek 24 óra áll rendelkezésükre filmjük elkészítésére. A világméretű verseny lebonyolítását Magyarország koordinálja.

Természet és művészet címmel nyílt rendhagyó kiállítás a Kámoni Arborétumban. 11 ország 80 szobrászművésze építette be alkotásait a természetbe: hol egy fához igazítva, hol a tóba helyezve, vagy éppen a növények adta lehetőségeket kihasználva.

A németországi Wuppertalban 18 csapat részvételével rendezik meg a jövő hónap elején a Solar Decathlon Europe 2022 nemzetközi hallgatói innovációs házépítő versenyt. Magyarországot magyarként – több mint 40 nemzetközi pályázóból kiválasztva – a pécsi műszaki kar csapata képviseli.

Egy hattyú a keszthelyi Festetics kastély madárparkjának sztárja. Totóval akár selfizhetnek is a látogatók. A sérülten a parkba került majd meggyógyított madarat megpróbálták visszaengedni társai közé, de nem hajlandó távozni.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Szombat reggel – Kossuth Rádió – május 14., szombat,  6:00

Szerkesztő-műsorvezető: Gungl László

Vissza a műsor oldalára>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább