Napközben: Minden anyuka fáradt, kialvatlan és szomorú néha

 

Minden anyuka fáradt, kialvatlan és szomorú néha. Előfordul, hogy ehhez még bűntudat is társul, mert a baba gondozása nem a tervek szerint alakul. Ez igazából bárkivel megeshet. A friss anyukáknál a rosszkedv egy biológiai reakció a szülés utáni gyors hormonszintváltozásra. Az ún. baby blues, vagyis a szülés utáni szomorúság, szorongás vagy ingerültség, esetleg melankólia az újdonsült anyukák 80%-át érintik. Ugyanúgy, mint ahogy a párkapcsolat változása is, vagy épp a szülés körüli élmények feldolgozásának nehézsége. A Mamakör csoportos foglalkozásokon kínál gyógyírt az anyukákat érintő, sokszor tabusított problémákra.

Nagy lesz az igény a kevésbé ismert helyek felfedezésére, többen utaznak majd munka céljából, az aktív pihenés kiemelt szerepet kap. Többek között ilyen jóslatok érkeztek év elején az utazási trendekre. De hová terveznek utazni idén a magyarok? Hogyan lehet a növekvő árak mellett kisebb költségből kihozni egy nyaralást? Milyen új kedvelt célpontok jelentek meg az utazási kínálatban?

Akadálymentesen rovat: Art-ravaló, egy szociális-művészeti projekt hátrányos helyzetű illetve gyermekvédelemben nevelkedett fiatal felnőttek számára, amelynek soron következő turnusa szeptemberben indul és most lehet jelentkezni.

Iskolák, óvodák, kórházak szürke falakkal, amelyeket forráshiány nélkül nincs lehetőség színesíteni. Egy pályázat most lehetőséget ad, hogy az élettelen felületek új életre leljenek. A Let’s Colour projekt elsődleges célja: színt vinni az emberek életébe. Színessé szeretnénk varázsolni a közösségek által nap mint nap használt tereket, legyen szó elhanyagolt városházáról, vidám gyerekzsivajtól hangos óvodáról, a falu orvosi rendelőjéről, vagy akár egy lehangoló látványt nyújtó betonkerítésről. A Színes Város csoport pályázatán pedig a gyerekek képzelőerejét hívják segítségül köztéri falfelületek díszítéséhez.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió – május 16., hétfő, 9:05

Szerkesztő: Gécsek-Tóth Enikő

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: unsplash

Olvasson tovább