Napközben: Milyen állapotban vannak az ország kerékpárútjai?

A május 11-i adás tartalmából.
 

Milyen állapotban vannak az ország kerékpárútjai és mitől lesz valami díjazott biciklisút? A Kaposvár melletti Deseda-tavi út lett az év kerékpárútja. Néhány nappal ezelőtt zárult le a szavazás, amikor a közönség döntötte el, melyik hazai kerékpáros útvonalra irányuljon több figyelem idén. Harmadik alkalommal szavazhattuk meg az Év Kerékpárútját. Indul a bringa-szezon…

„Vakon a munka kapujában” – mennyi látássérült/vak kolléga van egy-egy hazai cégnél? Hogyan és kik próbálnak elhelyezkedni, mik az esélyek? Melyek a népszerű szakmák? Hogyan tartanak lépést az egyetemek a vak diákok emelkedő számával?

Rekordbírságot szabott ki a NAIH, mivel jogtalanul alkalmazott egy bank mesterséges intelligenciát. Vajon mit tudhat meg rólunk egy telefonbeszélgetés a mesterséges intelligencia segítségével? A program egyébként érzelmi állapotunkat monitorozta és elemezte automatikusan.

Ma (május 11-én!) kezdődik és május 17-ig tart a Tájfutás Világnapja rendezvénysorozata. Még nem ehhez tartozott ugyan, de sokan vettek részt a hétvégén Veszprémben rendezett versenyen is, amelyet az ország egyik legnagyobb tájfutó szakosztálya, a Veszprémi Honvéd SE rendezett. Mitől jó a tájfutás és hogyan zajlik egy verseny? Mennyire népszerű ez a sportág és növelte-e a természetben futók létszámát a covid?

Napközben – Kossuth Rádió – május 11., szerda, 9:05

Szerkesztő: Bicsák Eszter

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább