Napközben: Belvárosok újra gondolva

A május 9-i adás tartalmából.

84 éve dolgozik ugyanazon a munkahelyen a világrekorder brazil férfi, aki idén tölti 100. életévét. Itthon mennyire vagyunk hűségesek egy céghez? Mi az, ami miatt maradunk és mi az ami miatt váltunk? Hogyan tudják megtartani a cégek a dolgozóikat? Milyen ágazati, generációs és földrajzi különbségek vannak? Munkaerővándorlás és munkaerőmegtartás ma.

Belvárosok újra gondolva avagy a 21. században a Covid után hogyan lehet ismét életet lehelni a városközpontokba? Milyen funkciókkal lehet/érdemes ellátni a városközpontokat? A Covid időszak miatt egyre több üzlet, kávézó, étterem, húzta le a rolót. Az üresen kongó kirakatok, a bezárt helységek, rontják a városképet. Merre tovább belvárosok?

-Akadálymentes rovat: „Autizmus egy életen…!” címmel nem olyan régen nyílt online kiállítás, amellyel a szervezők arra szeretnék felhívni a társadalom figyelmet, hogy a családok támogatása és szeretete kifogyhatatlan, de nem tarhat örökké, az autizmus viszont egy életen át velük marad . Milyen lehetőségeik vannak a már felnőtt autista embertársainknak? Milyen támogatásra lenne szükség, és mit jelent egy család számára, ha autista felnőttről kell gondoskodni?

A vitorlásszezon elindult, hamarosan indul a strandszezon is. Hogyan készülnek a balesetek megelőzésére nagy tavainkon? Mi mindenre kell/kellene odafigyelni, a parton, a vízben és ha valaki hajóval, sporteszközzel vízre megy? Kik lehetnek vízimentő és elsősegélynyújtó önkéntesek?

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió –  május 9., hétfő, 9:05

Szerkesztő: Gergácz Anikó
Műsorvezető: Gécsek-Tóth Enikő

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább