Vasárnapi újság: Megalakult az új Országgyűlés

A május 8-i adás tartalmából.
 

6.00-7.00
– „Vidéki vagyok”: Kelemen Róbert Cégénydányád polgármestere mély szatmári gyökerekkel rendelkezik. Azon dolgozik, hogy akik itt élnek valamennyien itt tudjanak boldogulni.
– Pászkán Zsolt a külügy szakértő – Átment a román szenátuson a magyar mintára írt gyermekvédelmi törvénymódosítás
– Berta Tibor dandártábornok, püspök, Magyarország Katonai Ordináriusa – nemzetközi katonai zarándoklat indul Lourdes-ba.
– Björn Lomborg, dán környezetgazdász, klímakutató, a Copenhagen Consensus Center alapító-elnöke, aki a klímaváltozás elleni lépések reális megközelítését próbálja elérni könyveivel, kutatásaival. Mint mondja, még messze nem tartunk ott, hogy lemondjunk a földgázról.
– Lélektől lélekig: Köves Slomó rabbi

7.15.- 8.00
– Kövér László házelnök: Megalakult az új Országgyűlés
– Deutsch Tamást, a Fidesz európai parlamenti delegációjának vezetőjét az ellenzék a jogállamisági eljáráshoz való hozzáállásáról kérdezzük.
– Litkei Máté János a Klímapolitikai Intézet igazgatója – …Az orosz olaj szállításának leállítása tönkre tenné Magyarországot. A szankció a brent és közel-keleti olaj árát az egekbe löki, míg az orosz olaj megfizethető marad számos fejlődő ország számára, az orosz bevételeket a szankció nem fogja elapasztani
– Egerben tartották a XXXII. Nemzetközi Olaj- és Gázipari Konferenciát
– Német álláspont az energiaszankciókról

8.00-8.30
– Horváth József az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai szakértője – Biden elnök 33 milliárdos újabb segítséget ígért Ukrajnának, de mire lehet elkölteni ezt a pénzt? A brit védelmi miniszter szerint Vlagyimir Putyin elnök totális mozgósítást készül hirdetni.
– Amerika egyre kevésbé burkolt szerepe a háborúban.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Vasárnapi újság – Kossuth – május 8., vasárnap, 6:00

Műsorvezető: Nagy Katalin
Szerkesztő: Horváth Ágnes

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Videó ajánló

Olvasson tovább