Hajnal-táj: Május elsejétől újra látogatható Mohorán a Tolnay Klári Emlékház

A május 8-i adás tartalmából.
 

– Május elsejétől újra látogatható Mohorán a Tolnay Klári Emlékház. Az életmű-kiállítást Tolnay Klári színművész 80. születésnapján láthatta először a nagyközönség, majd körbe utazta az országot. A gyűjtemény végül a Nógrád megyei Mohorán, Tolnay Klári egykori családi kúriája közelében talált otthonra.

– Idén hetvenéves a Nyíregyháza-Borbányai Adóállomás, amely területén működik az ország második legrégebbi rádió- és televízió-történeti gyűjteménye. Zentai Mihály, az adóállomás nyugdíjas vezetője több, mint 300 rádiókészüléket gyűjtött össze. Bár magángyűjteményről van szó, de fontosnak tartja, hogy ez közkinccsé váljon. A kiállítás – előzetes bejelentkezéssel – ingyenesen látogatható.

– Egyre több a szabálytalanul, nagy sebességgel haladó gépjármű, ami veszélyezteti a bicikliseket a Tisza-tónál. Régóta tiltják a közúti forgalmat a gátkoronán, ám néhányan ezt nem veszik figyelembe. A kikötők, horgászhelyek és szabad vizű strandok kivétel nélkül megközelíthetőek, csupán a kiválasztott helyhez előre tervezett ponton kell felhajtani a töltésre.

– A nagykanizsai Kovács-Záborszki család a hagyományokat folytató igazi méhészcsalád. Életük minden pillanatát a munkájuk szeretete hatja át.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Hajnal-táj – Kossuth Rádió – május 8., vasárnap, 5:00

Szerkesztő-műsorvezető: Bakos Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: MTI Fotó: Sándor Katalin

Olvasson tovább