Napközben: Újra indul a Napközben turisztikai rovata

A május 5-i adás tartalmából.
 

Az elmúlt 5 évben eddig a 2021-es esztendő állította legnagyobb kihívás elé a jégkármérséklő rendszert, mivel a tavalyi év bizonyult zivatarok szempontjából a legextrémebbnek. A 2021-es év védekezési időszakát jelentősen megnehezítette, hogy a szupercellák többsége határainkon túlról érkezett. A tavalyi évben a védekezési időszak április 15-től szeptember 30-ig tartott. A 169 napból 92 napon kellett kiadni riasztást. 5 éves a jégkármérséklő rendszer. Milyen tapasztalatok gyűltek össze ez idő alatt? Milyen szezon elé nézünk meteorológiai szempontból?

Fél 10-től fókuszban az okos falvak. De mitől lehet okos egy település?
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Kassai Műszaki Egyetem és a konzorcium vezetője, az Interindustria Tudásközpont Alapítvány közös projektben foglalkozott a vidéki települések fejlesztésével.

Újra indul a Napközben turisztikai rovata. Ennek apropóján áttekintjük, hogyan készülnek az idei turisztikai szezonra és az ország leglátogatottabb területére, a Balatonra is ellátogatunk. De hírt adunk arról is, melyik lett az év kerékpárútja.

Karrierváltás 40 felett. Az elmúlt időszak a folyamatos változásról szólt. Meg kell tanulnunk alkalmazkodni hozzá. De meg van bennünk a bátorság? Olyan nőket mutatunk majd be, akik újrakezdték a pályájuk építését és beszélgetünk arról, hogyan lehet és mikor kell váltani és hogyan lehet segíteni azokat, akikben megérik a gondolat arra, hogy más irányba kell elmozdulniuk a munkájuk kapcsán. Milyen lehetőségeik vannak ma a nőknek a karrierváltásra akár 40 felett is? És milyen új munkaformák jelentek meg az utóbbi években?

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió –  május 5., csütörtök, 9:05

Szerkesztő: Gécsek-Tóth Enikő

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább