Kalendárium: Javában tart az idei Madách Nemzetközi Színházi Találkozó a Nemzeti Színház szervezésében

A május 3-i adás tartalmából.
 

– Aznap este szerepel Kaposvárott a nemrég frissen bemutatott Mária evangéliuma című rockopera. A szerzők: Tolcsvay László, Müller Péter és Müller Péter Sziámi. A darabot még 30 évvel ezelőtt jegyezték a Madách Színházban, azóta a zenés színpadok visszatérő sikerdarabja.

– Konferenciát rendeztek nemrég Egerben Gárdonyi Gézára emlékezve. A „Gárdonyi 100” rendezvényre az író halálának századik évfordulója kapcsán az Érseki palotában került sor.

– Pár napja mutatták be a Zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban Szüle Mihály, Harmath Imre, Walter László, Egy bolond százat csinál című darabját. A teátrum szerint a műfaji megnevezés zenés bolondság.

– Javában tart az idei Madách Nemzetközi Színházi Találkozó a Nemzeti Színház szervezésében. Ezúttal a művészet közösségteremtő erejét és a párbeszéd fontosságát hangsúlyozzák a szervezők. A még május 8-ig tartó eseménysorozat már előszele a 2023-ban rendezendő Színházi Olimpiának.

Hírek:
-Környei Zsófia hegedűn, Gődény Márta pedig zongorán játszik aznap este az MTVA Sára Sándor Vetítő és Koncerttermében. A Kunigunda úti esemény adásunk után ¾ 7-kor kezdődik, és a Világjáró művészeink sorozat része.
-Aznap kora este is várja a látogatókat a Muzsikás Gyermektáncház a fővárosi Fehérvári úti TEMI Művelődési Házban. A Kossuth- és Príma Primissima-díjas Muzsikás együttes 1973 óta tartja rendezvényét a helyszínen, a tradicionális magyar népművészet értékei ismerhetők meg a programon, népdalok, táncok, népi játékok, mondókák felelevenítésével.

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth – május 3., kedd, 15:32

Szerkesztő: Felszeghy Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább