Kalendárium: Hétfőn kezdődik a Gizella napok kulturális rendezvény Veszprémben

A május 2-i adás tartalmából.
 

-Az elmúlt 40 év legjobb magyar sajtófotóiból nyílt kiállítás Budapesten, a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban. Bánkuti András fotóriportert, a kiállítás kurátorát kérdezte Kovács Bernadettet.

-Fundamentum címmel látható Szax Olivér kortárs festőművész kiállítása a debreceni Kölcsey Központ Bényi Galériájában. Az alkotóval Gyarmati Péter beszélget.

-25 éve hunyt el Imre Zoltán táncművész, a Szegedi Kortárs Balett alapítója. Előtte tiszteleg a nevével fémjelzett fesztivál, amelynek a szegedi Kisszínház ad otthont. Beslin Anita az Imre Zoltán Program Kuratóriumának vezetőjét Pataki Andrást kérdezte.

-A kecskeméti Cifrapalotában debütál a Magyar Géniusz vándorkiállítás, melynek célja, hogy a vidéki múzeumok együttes erővel, egy helyen mutassák be magyarságunk örökségét. Molnár H . Boglárka Mészáros Márta és Bozsó János kurátort kérdezte.

Hangos hír: Hétfőn kezdődik a Gizella napok kulturális rendezvény Veszprémben. Zalavári Eszterrel a veszprémi programiroda kft ügyvezetőjével Kuti-Hajdufy Eszter beszélget.

Hír: Molnár-C. Pál Szent család című festménye és az oltárképhez készített vázlata is látható csütörtöktől a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony-fő-plébániatemplomban, amelynek főoltárképeit és a mennyezetről függő feszületét is a művész készítette. A Szent család 1933-ban készült, a festő római ösztöndíja során kialakított stílusának kiemelkedő darabjaként.

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth – május 2., hétfő, 15:32

Szerkesztő: Horváth Katalin

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább