Hajnal-táj: Ha tavasz, akkor egri csillag

Az április 30-i adás tartalmából.
 

– A szécsényi Nosztalgia Múzeum a technika fejlődését mutatja be az 1900-as évektől a 70-es, 80-as évekig, ám a paraszti kultúra használati tárgyait is megismerhetik a látogatók. A gyűjtemény egy részét a különböző felszerelési tárgyak, technikai eszközök képezik, a „Hangosteremben” ki lehet próbálni a régi magnókat, lemezjátszókat, rádiókat, gramofonokat. Vannak olyan különös tárgyak, amelyek használata rejtvényt jelenthet az érdeklődőknek.
– A szolnoki Damjanich Múzeum munkatársai szemet gyönyörködtető kiállításra várják az érdeklődőket. Az intézmény tulajdonában lévé ezüst- és aranypénzeket helyezték el különleges tárlókban.
– Az erkélyünk, balkonunk fekvése alapvetően meghatározza lehetőségeinket. Milyen növényeket ajánl az északi fekvésbe, és milyeneket a forró, déli fekvésbe a kertészmérnök, biotermesztő?
– Ha tavasz, akkor egri csillag. Az egri borászok ilyenkor mutatják be a bortípus legismertebb kategóriájának új évjáratát. Idén tizenegyedik alkalommal rendeznek fesztivált az új fehérbor tiszteletére a Dobó téren, ahol 23 borászat mutatja be borát.
IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!
Hajnal-táj – Kossuth Rádió – április 30., szombat, 5:00

Szerkesztő-műsorvezető: Bakos Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább