Nem tiltja a színészettől gyermekeit Varga Miklós

Habár sok szülő arra bíztatja gyermekét, hogy kiszámítható, polgári foglalkozást válasszon, Varga Miklós büszke arra, hogy fia és lánya is követi őt az előadóművészeti pályán – minderről a Kossuth Rádió vendégeként beszélt a Máté Péter-díjas énekes-színész.
 

Üzemgazdászként diplomázott, azonban sikereket a színpadon, a P. Box énekeseként ért el. 1983-ban ő lett István király énekhangja a legendás rockoperában, az igazi áttörést azonban 1984-ben Európa című dala hozta meg neki. Varga Miklós a szerzemény slágerré válása óta nem jelentkezett szólóban saját dallal, a színpadon azonban évtizedek óta töretlenül jelen van. Hosszú szünet után nemrégiben új albumot készített, amelynek apropójáról a Kossuth Rádió Nagyok című zenés portréműsorában beszélt.

„Jó néhány évtizede nem jelentkeztem új dalokkal, de most úgy döntöttem, hogy megpróbálkozom ismét a dalírással, ezért született egy album. Az Újratöltve címet viseli, ennek egyik dala a Menedék, amit hamarosan a közönség is hallhat” – jelentette be a Kossuth Rádió műsorában Varga Miklós, aki azt is hangsúlyozta, több évtizedes pályafutását javarészt családjának köszönheti, felesége és két gyermeke folyamatosan támogatja őt lelkileg.

„Ahhoz, hogy egy pályafutás zökkenőmentes és folyamatos ívű legyen, szükséges egy biztos családi háttér, amely meghatározza az ember hétköznapjait. Nekem szerencsésen alakult a sorsom. Persze, nincsen tökéletes házasság, előfordulnak összezördülések, de megfelelő toleranciával az egymás iránti szeretet ezeket a problémákat felülírja. Ráadásul két olyan gyermeket kaptam a Jóistentől, Vivient és Szabolcsot, akik úgy tűnik, hogy az én pályámat akarják követni. Ebbe nekem semmi beleszólásom vagy presszióm nem volt, ez a saját döntésük. Mindketten idén diplomáznak kommunikáció szakon, egyetemen, és a Színművészeti Egyetemre szeretnének jelentkezni. Mindenképpen a színészi pályát választják, és már úgy énekelnek, ahogyan én mindig is szerettem volna” – fogalmazott Varga Miklós, aki mérhetetlenül büszke rá, hogy gyermekei követik őt az előadói pályán, még ha a legtöbb művész szülő félti is ettől a gyermekét. A teljes beszélgetés újra meghallgatható a Kossuth Rádió Médiaklikk-oldalán.

Olvasson tovább